U heeft niet de juiste flashplayer om deze site te kunnen bekijken, installeer een nieuwere versie door op onderstaande link te klikken:
Macromedia® Flash® Player 8
 
 
nieuwe CD Take Five23 december 2019
De nieuwe CD van Take Five met titel Wintertime is vanaf nu verkrijgbaar via deze website! Een originele en afwisselende CD met sfeervolle en vrolijke wintermuziek. Tot 17 januari 2020 betaalt u geen verzendkosten bij bestelling van deze nieuwe cd!
Instrumentaal zomerconcert12 juli 2019
Van harte welkom! het belooft een prachtige avond te worden met instrumentale muziek op orgel, vleugel, panfluit en harp als ook improvisaties en samenzang! Jan Peter Teeuw Orgel - vleugel & Leon Koppelman Panfluit - harp Locatie Ontmoetingskerk – Vriezenveen Datum Zaterdag 17 augustus 2019 Aanvang 20.00 uur Toegang € 7,50 | kinderen tot 12 jaar gratis
Nieuwe CD 'Tricolore 2'29 januari 2018
Deze week is de CD ‘Tricolore volume II’ verschenen. Op deze cd spelen Corné van der Giessen (panfluit / accordeon), Leon Koppelman (panfluit / harp) en Jan Peter (orgel) een gevarieerd programma met (licht)klassieke en populaire muziek. De CD is uitgeven door STH Records en opgenomen in de Martinikerk in Bolsward. Het programma: 1.Feuerfest (J. Strauss*) 2.Chariots of Fire (Vangelis*) 3.Prayer (J.P. Teeuw) 4.Dance of the merry mascots (A.W. Ketelby*) 5.Elegy (N. Tsujii*) Drie Spaanse dansen (M. Moskowski*) 6.Allegro brioso 7.Moderato 8.Con moto 9.Una historia (J. Johow) 10.Penguins Playtime (N. Ogden*) 11.Barcarolle (J. Offenbach) 12.Allegretto (L. van Beethoven*) 13.Scherzo (L. van Beethoven*) 14.Meditation (A. Carse*) 15.Dizzy Fingers (Z. Confrey) 16.Rondeau (H. Purcell*) 17.Alleluia (W.A. Mozart) 18.I Believe (E. Levi*) 19.Rondo (J.P. Teeuw) (Alle nummers met *: arrangement Jan Peter Teeuw) Deze cd is in de maand februari 2018 via deze website te bestellen voor € 12,50
Nieuwe CD ‘Take Five Part Two’15 februari 2016

Eind februari verschijnt de nieuwe CD van Take Five, bestaande uit Peter Koetsveld (klarinet), Leon Koppelman (panfluit), Annette Jumelet (viool), Marien Stouten (orgel) en Jan Peter Teeuw (vleugel). Evenals de vorige CD, die zeer goed ontvangen werd, is ook deze CD gevuld met een gevarieerd programma met vrolijke, originele muziek!

 

AANBIEDING CD ‘Take Five’ en CD ‘Take Five Part Two’ samen van € 30,00 voor € 25,00!

CD Psalmen deel 2 is verkrijgbaar!17 december 2015

Na 1 komt 2…

Gezien de positieve reacties van Psalmen CD deel 1 en de belangstelling voor een deel 2, is besloten om dit jaar nog gehoor te geven aan deze vraag. Evenals op CD deel 1 zijn er diverse Psalmbewerkingen te horen waarin regelmatig de bovenstem is verweven.

De inhoud van de Psalmen staat centraal. Zo komen de verschillende karakters van de Psalmen tot uiting in de muziek, zoals bijvoorbeeld de angst en bezorgdheid in Psalm 141: 'k Roep, HEER', in angst tot U gevloden en is Psalm 105 juichend vertolkt: Looft, looft, verheugd, den HEER' der heren!

Leon heeft op deze cd zowel de panfluit als harp bespeeld. Naast het orgel (bespeelt door Roelof Mulder) en de panfluit geeft de harp een prachtige dimensie aan het geheel!

Beluister de CD bij luistervoorbeelden!

+23 oktober 2015
+
Luistervoorbeelden online3 april 2015
Beluister de fragmenten van Leon in concert IV! staan online op http://www.leonkoppelman.nl/luister.php
Nieuwe CD Leon in concert IV in aantocht2 maart 2015

Eind 2014 heeft Leon samen met Jan Peter Teeuw (orgel & vleugel) een nieuwe volume van de serie Leon in concert opgenomen: Leon in concert IV! Ook dit maal weer in de prachtige Martinikerk in Bolsward. Naast Jan Peter werk Marien Stouten mee op het orgel, Hrayr Ter-Sargsyan op viool en Gerd Wensink op trombone en euphonium. Ook dit deel wordt weer een CD met veel afwisseling en diversiteit, tracks o.a. Onze Vader, Tambourin, Surely, Psalm 33, Roemeense Suite, Sanctus en Ere zij aan God de Vader. Ook hoopt er naast de CD weer een bladmuziekbundel met panfluitpartijen te verschijnen.

Medio april 2015 is de release van deze cd en baldmuziekbundel. Bestel nu en ontvang de CD voor een speciale inschrijfprijs van € 12,50!

Samenzangavond 27 februari Vriezenveen geannuleerd24 februari 2015
In verband met een overlijden zal de samenzangavond van 27 februari 2015 in Vriezenveen geen doorgang vinden!
Sinterklaasactie!20 november 2014

 Tot 5 december 2014 geldt een sinterklaaskorting van 20% op ons gehele website assortiment, met uitzondering van de psalmen en samenzang cd's.

 Bestel nu snel en profiteer van deze korting!

Nieuwe CD 'Take five'!6 augustus 2014

Recent zijn in de Grote Kerk van Gorinchem opnamen gemaakt voor een instrumentale CD, 'Take Five'. De vijf medewerkende musici zijn Marien Stouten (orgel), Peter Koetsveld (klarinet), Annette Jumelet (viool) en Leon Koppelman (panfluit). Het programma van deze CD is een dwarsdoorsnee van het repertoire dat de afgelopen jaren geklonken heeft op de nieuwjaars- en zomerconcerten in Ridderkerk - Bolnes (steevast georganiseerd door Jan Peter Teeuw) en bestaat uit (licht)klassieke en populaire muziek. Veel van de nummers zijn nooit eerder op CD opgenomen.

 

De CD verschijnt augustus en kost € 14,90. Bij voorintekening (tot 22 augustus) kost de CD slechts € 12,50! Bestellen kan nu via ‘contact & bestellen’!

Sinterklaasactie!!14 november 2013
Nominatie Zilveren Duif Award4 oktober 2013

De nominaties voor de Zilveren Duif Award zijn bekend gemaakt! Eén van de genomineerde CD's in de categorie 'Instrumentaal' is de CD Tricolore, die Corné, Jan Peter en Leon vorig jaar maakten. Stemmen op de CD is mogelijk via deze link.

Nieuwe psalmencd!7 augustus 2013

De nieuwe psalmencd is leverbaar! Orgel en panfluit, met bewerkingen van (bekende) psalmen, in combinatie met bovenstemzettingen. kijk verder op deze website voor bestelinfomatie en luistervoorbeelden!

Voor bestellingen van deze psalmen cd geldt gratis verzending!

TRICOLORE: Nieuwe spectaculaire CD!10 december 2012

Medio januari 2013 dv hoopt Leon weer een nieuwe cd uit te brengen! Dit keer een spectaculaire CD met twee panfluiten en orgel, genaamd TRICOLORE. De andere panfluit wordt bespeeld door Corné van der Giessen en het orgel wederom door de getalenteerde organist Jan Peter Teeuw! De cd kenmerkt zich door veel virtuositeit en afwisseling met verschillende muziekstijlen, waaronder veel klassieke en licht-klassieke muziek. Daarnaast zijn er special effects met diverse instrumenten als harp, tinwhistle en accordeon. binnenkort zullen luistervoorbeelden toegevoegd worden.


U kunt zich vanaf nu inschrijven voor de nieuwe cd TRICOLORE. Tot 5 januari 2013 is deze cd te verkrijgen voor een speciale intekenprijs van € 12,50. Schrijf nu in via de website en profiteer van deze voorinschrijfkorting!

Concert 24 november in Goes afgelast22 november 2012
Het concert van 24 november in Goes is afgelast in verband met een overlijden in de familie Stouten. We wensen hen veel sterkte toe in de komende tijd!
Kerstconcert Vriezenveen19 november 2012
Nieuwe Kerstcd!5 oktober 2012

Leon heeft onlangs zijn medewerking verleend aan een sfeervol kerstalbum van 'Stouten musiceert'. het is een prachtige, sfeervolle cd geworden met verfrissende bewerkingen van o.a. Jan Peter Teeuw, Marien Stouten en Marco den Toom.

Stouten Musiceert: Jacob-Jan - trompet, Arianne - viool, Aleida - fluit, Christiaan - vleugel, Marien - orgel. Leon Koppelman - panfluit. Claudia, Corrine en Carolien van der Meer - sopranen.

Vanaf 16 oktober verkrijgbaar, vanaf vandaag te bestellen via het bestelformulier!

 

Nieuwe CD's verkrijgbaar!30 augustus 2012

In de zomervakantie periode 2012 zijn er twee nieuwe cd's van Leon uit gekomen. De eerste is het originele album L3ON in concert (volume 3) met harp, orgel en trompet (voor meer info zie vorige nieuwsberichten en luistervoorbeelden). De tweede is de cd Moments, met organist Jan van Westenbrugge die vanaf nu ook verkrijgbaar is via www.leonkoppelman.nl!

Bestel nu beide nieuwe cd's en ontvang 15% korting!

 

Luistervoorbeelden nieuwe cd L3ON in concert geplaatst!31 juli 2012

De luistervoorbeelden van de nieuwe cd L3ON in concert zijn op de website geplaast (zie luistervoorbeelden)!


Profiteer de laatste dagen nog van de inschrijfkorting! Tot 9 augustus 2012 is deze cd te verkrijgen voor een speciale intekenprijs van € 12,00. Ook de bladmuziekbundel is in deze combinatie met korting verkrijgbaar voor € 10,00. Schrijf nu in via de website en profiteer van deze korting!

Voorinschrijfkorting nieuwe cd L3ON in concert!!13 juli 2012

Medio augustus 2012 dv hoopt Leon weer een nieuwe cd uit te brengen in de serie Leon in concert (volume III). Het wordt net als de andere volumes een gevarieerde cd met verschillende instrumenten. L3ON in concert is opgenomen in de sfeervolle Martinikerk in Bolsward, waar Jan Peter Teeuw het fameuze Hinsz-orgel bespeelt. Daarnaast werkt Maurice van Dijk op trompet en bugel mee aan deze cd. De warme klanken van de bugel en het virtuoze trompetspel vormen een erg mooi contrast met de panfluit. Ook Janita van Dijk werkt met haar trompet mee aan deze cd. Arrianne Schipper omlijst het geheel met de sprankelende klanken van haar prachtige David harp.

 

Bij L3ON in concert is ook weer een bundel met bladmuziek verkrijgbaar waarin bijna alle cd-tracks zijn opgenomen, zodat u/jij met een solo-instrument met de cd mee kunt spelen. Track's o.a. Memory, Psalm 8, Born a King, Hora de concert, medley in Spaanse stijl, Als ’t bazuingeschal des Heeren, Toccata in Seven en High and lifted up.

U kunt zich vanaf nu inschrijven voor de nieuwe cd L3ON in concert. Tot 9 augustus 2012 is deze cd te verkrijgen voor een speciale intekenprijs van € 12,00. Ook de bladmuziekbundel is in deze combinatie met korting verkrijgbaar voor € 10,00. Schrijf nu in via de website en profiteer van deze voorinschrijfkorting!


L3ON III in aantocht21 juni 2012

Medio augustus dv hoopt Leon weer een nieuwe cd uit te brengen in de serie Leon in concert (volume III). Het wordt net als de andere volumes een gevarieerde cd met verschillende instrumenten. Ook dit keer werkt Jan Peter Teeuw weer mee als organist, daarnaast werken Arrianne Schipper (harp) en Maurice van Dijk (trompet & bugel). Ook bij deze cd zal weer een bladmuziekbundel beschikbaar zijn. Track's o.a. Memory, Born a King, Hora de concert, medley in Spaanse stijl, Toccata in Seven en High and lifted up.

Nieuwe CD Cantilena22 november 2011
Gemengd koor Cantilena uit Staphorst o.l.v. Evert van de Veen bracht een nieuw CD uit met psalmen in uiteenlopende bewerkingen. Op de CD ook o.a. 'Zingt een nieuw lied' (naar psalm 98). Muzikale medewerking werd verleend door Jan Grootenboer, orgel; Henk van der Maten, vleugel; Maurice en Janita van Dijk en Leon Koppelman, panfluit. Opname was in de Grote Kerk van Hasselt. De CD is onder andere verkrijgbaar via de website van Cantilena.
Instrumentale klanken in Hasselt!16 november 2011

Instrumentale klanken in Hasselt

 

Hasselt –Op zaterdag 3 december a.s. organiseert Stichting Selectief een instrumentaal concert in de Grote Kerk te Hasselt. Er wordt dan gemusiceerd op orgel, vleugel en panfluit. Evert van de Veen zal het orgel bespelen, terwijl Arjan Breukhoven plaatsneemt achter de vleugel. Leon Koppelman verleent als panfluitist zijn medewerking.


Het programma biedt een zeer afwisselend repertoire. Er worden bekende klassieke werken gespeeld, maar ook psalmen en geestelijke liederen, waarvan enkele met samenzang. 
De entreeprijs bedraagt € 7,50 p.p. Kinderen t/m 15 jaar hebben gratis toegang. Toegangskaarten zijn aan de kerk te koop. Reserveren kan ook via de website van stichting Selectief: www.veelzijdiginmuziek.nl  of telefonisch: 06-11 47 33 32. Het concert begint om 19.30 uur. De deuren van de kerk gaan om 19.00 uur open.


Stichting Selectief en de betrokken musici willen op dit concert graag een steentje bijdragen aan het werk onder straatkinderen in Brazilië. Daarom wordt er tijdens dit concert gecollecteerd voor Janneke en Fernando Galvão-Hulst. Het echtpaar werkt in de Braziliaanse miljoenenstad Rio de Janeiro en wordt vanuit Nederland financieel gesteund door de stichting Jafet.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

Nieuwe CD: Grenzioso!!11 januari 2011

Binnenkort komt de nieuwe cd 'Grenzioso' uit! De gehele cd is gevuld met muziek vanuit de gehele wereld met panfluit (Carina Bossenbroek en Leon), Maria Knops (harp) en Lennert Knops (orgel).

Programma:

(Zuid) Amerika

El condor pasa                   

Tango el choclo                                  

Stars and stripes                                              

Negro spiritual-medley                                

Europa

Andante Grazioso                                             

Trolldans                                              

Scandinavische  volksmelodie                                                   

Vogeltanz                                                        

La marseillaise                                              

Xystos                                          

Italië-medley                                   

Music of the United Kingdom

Si bheag si mhor                            

Londonderry hornpipe                          

Scotland the brave                          

Scarborough fair                             

Israel / Afrika

Donna donna                                

Israel-medley                                

Kumbayah                                                       

Oost-Europa

Polushka pole                           

Tune from Czechoslovakia                   

The Cossack at te river Duna

Voor presentatieconcerten: zie concertagenda

De cd is te bestellen via de webshop.

concerttip: 14 december, sfeervolle kerstmelodien vanuit Hasselt!10 december 2010
INSTRUMENTAAL CONCERT IN VRIEZENVEEN4 oktober 2010
Luistervoorbeelden geplaatst!30 juli 2010

Vanaf vandaag zijn er op deze website demo's te beluisteren van de nieuwe cd 'Leon in concert' volume II. Volgende week zal de cd worden gepresenteerd op de beurs 'Naar Buiten' in Barneveld.

 

Voor in een impressie van de CD-opname, klik hier

Nieuwe CD eind juli beschikbaar!12 juli 2010

Medio eind juli / begin augustus komt de nieuwe CD van Leon uit: Leon in Concert volume II. Tevens is er bij de CD weer een bladmuziekbundel beschikbaar. Het is een origineel album geworden met een diversiteit aan instrumenten: panfluit, orgel, vleugel en euphonium. Tot en met D.V. zaterdag 31 juli kunt u via het contactformulier voorinschrijven op de nieuwe CD voor een gereduceerde prijs van € 12,50.

 

Nieuwe CD 24 maart 2010

Vanwege het succes van de CD 'Leon in Concert' worden er in mei opnamen gemaakt voor 'Leon in Concert' deel 2. Naast Leon zal Jan Peter Teeuw (orgel), pianist Johan Bredewout en euphoniumist Gerd Wensink aan deze CD meewerken. De CD zal medio juli verschijnen. Het programma bestaat (evenals de vorige CD) uit (licht)klassieke muziek, bewerkingen over geestelijke liederen/psalmen en volksmuziek.


nieuwe foto's geplaatst!24 maart 2010

Er zijn verschillende nieuwe foto's geplaatst van concerten.

Leon op de Familiedagen 2010 in Hardenberg25 januari 2010

Leon hoopt op donderdag 25, vrijdag 26 en zaterdag 27 februari D.V. aanwezig te zijn op de Familiedagen 2010 te Hardenberg. Hij is te beluisteren in de concertzaal waar hij dagelijks geestelijke, klassieke en typisch Roemeense volksmuziek ten gehore brengt.

Binnenkort wordt het activiteiten- en podiumprogramma op www.familiedagen.nu geplaatst. Daarin vind u de exacte tijden van Leons' optredens. Cd's en bladmuziek van hem zijn te verkrijgen in de stand van Animato Music Productions (standnummer 135), waar Leon ook aanwezig is.

2010!6 januari 2010

Hierbij wil ik iedereen een goed en gezond 2010 toewensen!
Ook dit jaar staan er weer verschillende zaken op de agenda, waaronder de opname van 'Leon in concert' volume 2.

We houden u op de hoogte!

Muzikale groet,

Leon

Nieuwe CD 'Leon in Concert'! (2)15 april 2009

De nieuwe cd is inmiddels verschenen! Op 6 en 13 maart is deze gepresenteerd in Rhenen en Vriezenveen.

Naast de nieuwe cd is er een bundel met bladmuziek verkrijgbaar, waarin alle tracks van de nieuwe cd zijn opgenomen zodat er met een solo instrument meegespeeld kan worden.

Bij luistervoorbeelden kunt u een aantal impressies beluisteren van de nieuwe cd.

Nieuwe CD 'Leon in Concert'!12 februari 2009

Bijna is het zover: de verschijningsdatum van de nieuwe CD van Leon: in Concert. Begin maart hoopt de CD te verschijnen waarna we op D.V. 6 maart de CD hopen te presenteren in Cunerakerk te Rhenen en op 13 maart  in de Gereformeerde Ontmoetingskerk te Vriezenveen. Beide met Jan Peter Teeuw op het orgel en Maria Knops achter de harp.

Naast de nieuwe cd is er een bundel met bladmuziek verkrijgbaar, waarin alle tracks van de nieuwe cd zijn opgenomen zodat er met een solo instrument meegespeeld kan worden.

Binnenkort hopen er een aantal luistervoorbeelden geplaatst te worden van de nieuwe cd.

2009!5 januari 2009

Hierbij wil ik iedereen het allerbeste toewensen voor het nieuwe jaar en vooral een muzikaal 2009!

Groeten,

Leon

Kerstconcert Elspeets Mannenensemble9 december 2008
Affiche Kerstconcert Kampen18 november 2008

CD opname (2)28 oktober 2008

De cd-opname is inmiddels weer achter de rug.
We mogen terugkijken op een leuke, gezellige en productieve dag. 's ochtens vroeg - 6.00 uur - uit bed gestapt om in m'n Leon naar Bolsward te rijden. Het is zo'n beetje 2 uur rijden zonder file. Toen ik aankwam was Marien (van Animato Music Productions) al volop bezig aan het inrichten van de 'studio'. Een tijdje later kwamen de andere muzikanten binnendruppelen. Jan Peter, Luca met zijn cello en Maria met haar harp. Na een bak koffie zijn we aan de slag gegaan. Het was geweldig om met z'n allen in zo'n mooie kerk te mogen musiceren. Na een drukke dag hebben we alles naar tevredenheid van iedereen opgenomen. Voor een impressie van de opnamedag: zie fotoboek.

Maria, Jan Peter, Luca en Marien: allemaal hartelijk bedankt voor de leuke dag en vooral ook voor jullie muzikale inbreng! Ook Lennert en Esther hartelijk bedankt voor jullie assistentie!

De cd wordt naar verwachting begin volgend jaar gepresenteerd. Er kan al ingetekend worden op de cd voor speciale intekenprijs van 12,50!!
De data van de presentatieconcerten volgen.

Groeten Leon

Cd - opname22 september 2008

Op d.v. 22 oktober 2008 staat er weer een cd-opname gepland. Ook deze keer wordt de cd opgenomen in de prachtige Martini kerk in Bolsward. Naast Jan Peter Teeuw op het orgel zullen ook Maria Knops op de harp en Luca Genta op de cello meewerken. De cd bevat een afwisselende mix van klassieke stukken en geestelijke liederen.
De opname wordt vezorgd door Animato Music Productions.

We houden u/je op de hoogte!

Leon

 

Concertfoto's 31 mei Hoogeveen10 juni 2008

De foto's van het concert op 31 mei j.l. in 'de Opgang' in Hoogeveen zijn in het fotoboek geplaatst.

Nieuwe concert foto's11 maart 2008
De foto's van het concert in Vriezenveen op 1 maart staan in het fotoboek. Daarnaast zijn daar ook de foto's van het concert in Hasselt op 2 februari toegevoegd.
Nieuwe website online!25 januari 2008
Vanaf vandaag is de nieuwe website de lucht in gegaan. Gekozen is voor een jong, fris en strak ontwerp met meer interactie richting de bezoeker. Op dit moment wordt er hard gewerkt om het CMS-systeem te realiseren waarmee de website onderhouden wordt. Graag horen we je mening over de nieuwe website!
nieuwe CD Take Five
 
Psalmzangavond
Vriezenveen
31 oktober 2020 - 19:30 uur
    Powered by In-Facto